Effectieve tips tegen spierkramp

 • Voorkom en verminder kramp met ons geheim wapen
 • Kramp voorkomen doe je zo!
 • Ontdek het geheim van Kramp Krachtig
 • Handige tips om spierkramp te voorkomen

Kramp? Last tijdens of na het sporten? Of gewoon zomaar? Geen zorgen! Ontdek de trucs van sporters om spierkramp te verminderen en lees hoe je kramp kunt voorkomen. Lees verder voor het geheime wapen en handige tips bij kramp.

Wat is kramp?

Kramp is een plotselinge, onwillekeurige samentrekking van spieren die leidt tot pijn en spanning. Tijdens een kramp trekken spiervezels ongecontroleerd samen. Je kunt kramp krijgen in alle spieren van je lichaam zoals je kuit, (bovenbeen, hamstring, armen, scheenbeen, voet, of hand. 

Meestal ontstaat spierkramp tijdens een fysieke activiteit, zoals zwemmen, hardlopen, fietsen of tijdens het voetballen. 

Waardoor wordt kramp veroorzaakt? 

Meestal ontstaat kramp als je fysiek bezig bent, maar dat hoeft niet per se. De spier kan ook op een ander willekeurig moment plots aanspannen. Kramp kan ontstaan door bijvoorbeeld:

 • Overbelasting door langdurige of intense fysieke activiteit,
 • Dehydratatie,
 • Een onbalans in mineralen,
 • Slechte bloedcirculatie.

Benieuwd wat je kunt doen tegen kramp? Lees dan verder.

Zo kun je kramp verminderen

Kramp is klote. Als je kramp hebt kun je deze tips uitproberen om de kramp te verminderen:

 • Strekken: Strek voorzichtig de getroffen spier uit. Houd de positie enkele seconden vast om de spier te ontspannen.
 • Massage: Masseer zachtjes de krampende spier om de bloedstroom te stimuleren en de spier te ontspannen. Gebruik daarbij Kwakzalver Kramp Krachtig om spierherstel te versnellen.
 • Warmte of kou: Breng warmte of kou aan op de verkrampte spier, dit kan met Kwakzalver Vurig Warm of Koele gel, of gebruik een warmtekussen of ice pack.
 • Warm bad: Neem een warm bad om de spieren te ontspannen. Masseer na het bad de huid in met Kwakzalver Kramp Krachtig om je herstel te versnellen.

Hoe kun je kramp voorkomen?

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Deze tips helpen je om kramp te voorkomen:

 • Voldoende drinken: Drink de hele dag voldoende water, vooral tijdens fysieke activiteiten.
 • Kwakzalver Kramp Krachtig: jouw nieuwe geheime wapen om spierkrampen te voorkomen. Kwakzalver Kramp Krachtig kan preventief op de huid worden aangebracht, bijvoorbeeld voordat je gaat sporten.
 • Elektrolyten: Zorg voor een evenwichtige inname van elektrolyten, zoals magnesium, kalium en natrium, hoe je die binnenkrijgt lees je hieronder.
 • Regelmatig stretchen: houd je spieren soepel en sterk door regelmatig stretchoefeningen te doen. Dit verbetert de doorbloeding en voorkomt spierkrampen.
 • Rustig opbouwen: bouw je fysieke activiteiten rustig op en voorkom intense fysieke belasting als je niet regelmatig traint.

Welk voedsel tegen kramp?

Om krampen te voorkomen is het belangrijk dat je voldoende gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt en dan met name de gezonde mineralen. Mineralen worden ook wel elektrolyten genoemd. Je lichaam kan zelf geen mineralen aanmaken maar haalt ze uit je voeding.

De belangrijkste mineralen bij kramp zijn magnesium, kalium, natrium en calcium. Natrium zit in zout, de meeste mensen krijgen ruim voldoende natrium binnen. Je moet er vooral op letten dat je voldoende magnesium (noten, zaden en spinazie), kalium (bananen, zoete aardappel, spinazie, tomaten) en calcium (melkproducten, boerenkool, broccoli) binnenkrijgt. Een elektrolytendrank kan ook helpen om extra vocht en mineralen binnen te krijgen voor, tijdens of na het sporten.

Kortom, eet gezond en drink veel water, dat helpt om kramp te voorkomen. 

Helpt magnesium tegen kramp?

Ja, magnesium is een van de belangrijkste mineralen dat kan helpen om spierkramp te voorkomen. Magnesium zorgt voor ontspanning van de spieren. Veel mensen hebben een tekort aan magnesium, waardoor spierkrampen kunnen ontstaan. Als je vaak last hebt van krampen kan magnesium dus op die manier helpen.

Hoe krijg je extra magnesium binnen? De makkelijkste manier om extra magnesium binnen te krijgen is via de huid. Want waarom wachten op de spijsvertering? Kwakzalver Kramp Krachtig is een magnesiumsupplement dat razendsnel door je huid kan worden opgenomen. Eet daarnaast voldoende magnesiumrijke voeding zoals noten, zaden, groenten zoals spinazie, en volkoren granen.

Waarom Kramp Krachtig kiezen?

Kwakzalver Kramp Krachtig is de effectieve manier om kramp te voorkomen. Boordevol magnesium, een natuurlijk wapen tegen kramp. Het magnesiumsupplement in een tube is makkelijk in gebruik en kan direct worden aangebracht op de spieren, waardoor het snel werkt daar waar het nodig is. 

Het magnesium in Kramp Krachtig wordt razendsnel opgenomen via de huid, en met toegevoegde MSM voor soepele spieren en gewrichten, versnel je krachtig je herstel na een intensieve training. 

Wie mag Kramp Krachtig gebruiken?

Kwakzalver Kramp Krachtig is zowel geschikt voor de absolute atleet maar ook als je gewoon lekker actief bezig bent, als je last hebt van spierkrampen of als je vermoeide spieren wilt helpen ontspannen en herstellen. 

Lees hier een aantal gebruikers voorbeelden van Kwakzalver Kramp Krachtig:

 • Sporters: streeft je naar topprestaties en snel herstel na elke trainingssessie? Gebruik dan Kramp Krachtig voor en na je training voor optimale resultaten.
 • Ouderen: veel ouderen hebben een magnesiumtekort. Als je ouder wordt dan werkt de spijsvertering niet meer optimaal, waardoor er minder magnesium wordt opgenomen en tekorten kunnen ontstaan. Ga dan voor Kwakzalver Kramp Krachtig, een magnesiumsupplement dat direct via de huid wordt opgenomen. 
 • Kinderen: groeien, spelen, leren, het is nogal wat. Kwakzalver Kramp Krachtig kan helpen om de vermoeide spieren van je kleintje te laten ontspannen, bijvoorbeeld voor het slapengaan.
 • Bij stress: niet alleen voor je spieren maar ook voor je hersenen is magnesium de ultieme ontspanner. Masseer Kramp Krachtig zachtjes in op bijvoorbeeld je nek of rug om je lichaam te helpen ontspannen na een drukke dag. 

Iris van Vliet
Product ontwikkelaar & Copywriter

Featured Product

Kramp Krachtig Magnesium Crème voorkant

Kwakzalver Sports

Kramp Krachtig | Magnesium Cream

€17,95