De gebruiker #3: Susan Krumins

Iedere maand hebben wij twee korte vraaggesprekken met de gebruikers van onze Kwakzalver producten. Om en om interviewen we topsporters en sporters die wat minder top zijn, maar misschien net zo fanatiek.  

Wie is Susan Krumins?

"Ik ben 10km loopster en zilveren medaille winnares van het EK atletiek in 2018. Tijdens die wedstrijd ging ik helemaal stuk en haalde ik de finish bijna niet. Daarom sta ik ook wel bekend als “de stervende zwaan”. Ik heb me inmiddels geplaatst voor Tokyo en ben daar nu op aan het voorbereiden. Daarnaast schrijf ik een column voor Runner’s World en heb een podcast (Susy Q&A) waarin ik vragen over hardlopen beantwoord. Ik drink veel koffie (vooral flat white’s) en gebruik veel te veel engelse woorden (dat komt door mijn Australische man). Ik hou van hardlopen en hoop zoveel mogelijk mensen te inspireren om ook te lekker te gaan rennen."

Wat drijft jou om te sporten?

"Ik loop al sinds mijn 12de hard. Het begon ooit als wedstrijdjes rennen tegen mijn tweelingbroertje en bij de atletiekvereniging proberen alle jongens te verslaan. Ik was van jongs af aan al super competitief. Al snel raakte ik helemaal verslaafd aan de sport. Ik vind het prachtig om het maximale uit mezelf te halen en ik voel me vrij als ik ren.

Door het hardlopen heb ik veel kansen gekregen, zoals studeren aan een Amerikaanse universiteit en reizen naar alle uithoeken van de wereld. Daardoor heb ik weer heel veel bijzondere mensen ontmoet en dat zorgt ervoor dat ik nóg meer geniet van mijn sport. Natuurlijk heb ik ook nog veel grote sportieve doelen.

Sinds 2013 ben ik bij ieder mondiaal kampioenschap op de baan en de Olympische Spelen van Rio in de top-8 gefinisht. Dat competitieve wat ik vroeger had, is alleen maar erger geworden. Tokyo is een vette stip op de horizon en daarnaast heb ik ook nog veel doelen op de weg en wil ik richting de marathon. Maar uiteindelijk geniet ik ook gewoon van hardlopen en simpelweg zweven door de lucht."

Hoe pas jij producten van Kwakzalver toe in je sportleven?

Ik gebruik Smeermiddel en Vurig Warm iedere dag, die twee zijn absoluut mijn favorieten. Met Smeermiddel (en een lepel) maak ik voor iedere training mijn achillespees los en voordat ik de deur uitga smeer ik Vurig Warm op mijn achillespees en kuit om dat op te warmen. Als het bindweefsel rond de pees soepel en warm is als ik aan mijn training begin dan merk ik meteen dat de bewegingsvrijheid van mijn enkel veel beter is. Het is voor mij heel belangrijk om die kleine details perfect te krijgen, iedere dag. Want uiteindelijk wil ik met alle trainingen laag op laag op laag leggen om zo sterk mogelijk in Tokyo te staan.

Na een zware trainingsdag gebruik ik graag Kramp Krachtig op mijn benen. Vooral na een krachttraining merk ik echt dat het helpt voor een sneller herstel. Daarnaast ruikt het ook lekker, die geur geeft me meteen al een positiever gevoel, dat ik goed bezig ben met mijn herstel.

Wonden Wonder heb ik inmiddels al mogen gebruiken op een paar kleine wondjes en blaren. Ik merkte meteen dat de huid veel sneller herstelt. Ik moet zeggen dat de meeste hardlopers niet de mooiste voeten hebben. In een volle trainingsweek loop ik tussen de 120 en 140km per week, dus dan is het wel fijn om wat extra liefde aan de voetjes te geven. Wonden Wonder is daar perfect voor en ik weet zeker dat ik het deze zomer (en straks in Tokyo) veel meer nodig ga hebben, want op de baan geef ik mezelf soms verschrikkelijke monsterblaren.

De Koele Gel is het enige product wat ik nog niet zoveel heb gebruikt, maar wel zéker meegaat naar Tokyo. Ik ben echt een koukleum, maar heb wel gemerkt dat het goed is voor mijn achillespees om meteen na een training wat koele gel erop te smeren als ik geen ijs heb om te koelen. Dus dat is altijd handig om in mijn tas te hebben. Met temperaturen rond de 40 graden straks ik Tokyo gok ik dat kou niet echt een probleem gaat worden. Waarschijnlijk ga ik me daar iedere dag van top tot teen helemaal insmeren met Koele Gel.

Volg Susan op Instagram via @susankrumins

Featured Product

Kramp Krachtig Magnesium Crème voorkant

Kwakzalver Sports

Kramp Krachtig | Magnesium Cream

€17,95