De gebruiker #1: Luc ter Haar

Iedere maand hebben wij twee korte vraaggesprekken met de gebruikers van onze Kwakzalver-producten. Om en om interviewen we topsporters en sporters die wat minder top zijn, maar misschien net zo fanatiek. Deze keer is het woord aan Luc ter Haar.

Vertel even kort iets over jezelf.

“Boven alles ben ik, Luc, marathonschaatser in het team van AB Vakwerk met onder andere Gary Hekman. Daarnaast werk ik als online specialist bij Kwakzalver. Die volgorde noem ik bewust zo want sport heeft absoluut de overhand in mijn dagelijkse leven – hoe leuk, en belangrijk, ik mijn werk ook vind.”

Wat drijft jou om te sporten?

“Mijn motivatie om te sporten is per definitie intrinsiek. De actie, de techniek; het voelt bijna als noodzaak. Sporten is wat ik doe en wie ik ben. Ik haal veel plezier en voldoening uit de zware momenten van het trainen, op de skeelers of op de fiets en vanaf oktober natuurlijk weer op de ijsbaan.

Natuurlijk stel ik ook persoonlijk doelen aan mijn prestaties. Het aankomende seizoen zijn dat er feitelijk twee. Een nog stabielere waarde worden in ons team en een overwinning pakken. Simpel en helder.”

Hoe pas jij producten van Kwakzalver toe in je sportleven?

“Mijn absolute favoriete vanuit mijn sportbestaan zijn Wonden Wonder en Kramp Krachtig. Het gebruik van die eerste probeer ik zoveel mogelijk uit te stellen, maar valpartijen komen natuurlijk geregeld voor in het peloton.”

“Kramp Krachtig gebruik ik na trainingen en wedstrijden. Het effect van de twee belangrijkste ingrediënten, magnesium en MSM, zorgt voor direct herstel, zodat ik ook de volgende dag weer messcherp kan zijn.”

Hoe pas jij producten van Kwakzalver toe in je dagelijkse leven?

“Voortkomend vanuit het sporten, gebruik ik met name Koele Gel zeker in de zomer dan alleen na het sporten. De menthol in het product werkt verdovend en is daarmee een ‘verlichtende’ remedie tegen allerlei insectenbeten. Na het buitensporten, maar ook simpelweg na een zomerdag op het strand of in het park.

Koele Gel is nu extra relevant, want het is weer de tijd van de eikenprocessierups. De gel werkt perfect in het direct afremmen van rode bultjes en jeuk, die door de haartjes van de rups worden veroorzaakt.”

Volg Luc’s tocht naar zijn marathonoverwinning op Instagram via @terhaarluc

Luc ter Haar

Featured Product

Kramp Krachtig Magnesium Crème voorkant

Kwakzalver Sports

Kramp Krachtig | Magnesium Cream

€17,95